Merkintä, jossa hoidetaan asiallisia asioita

Tämä on ollut se viikko kun asiat on viimein saatu rullaamaan piiitkän vetelyyyden väistämättömänä seurauksena. Passiivisuus becomes turhautuminen becomes toiminta! Kuuden päivän sisään olemme irtisanoneet vuokrasopimuksen, pistäneet vakuutusasiat ruotuun ja ottaneet piikkiä lihaan. Kulunut viikko laittoi myös työkuviot uusiksi niissä määrin, että sulatteluun piti käyttää tovi. Mutta hei, nyt on perjantai, matkakassa tulee edelleen karttumaan ja lasissa on kylmää rieslingiä. Elämälle kiitos.

ASIAAN! (tämä on samalla varoitus – merkintä on täynnä ASIAA)

Vakuutukset haettiin LähiTapiolasta ja samalla irtisanoimme kotivakuutuksen. Puolen vuoden matkavakuutukselle (ilman kustannusylärajoja tai terveysselvityksiä) tuli hintaa n. 190€ per matkaaja. Matkatavaravakuutusta emme ottaneet, koska reissuun ei näillä näkymin lähde mukaan mitään pokkarikameraa tai silmälaseja kallimpaa. Minulla on entuudestaan ollut Ifin jatkuva matkavakuutus useamman vuoden ajan, mutta ilman keskittäjäasiakkuutta Ifiltä oli turha kysellä puolen vuoden matkavakuutusta. Tämän vertailun perusteella ei ollut niin väliksikään! Pisteet Tapiolalle siitä, että homma sujui mallikkaasti ja mutkattomasti. Miinukset Ifille myös erittäin raskaasti toimivasta sivustosta.

Rokotustarpeeseen marssimme Lääkärikeskus Aavaan. Jos haluaa hommat hoidettavan nopeasti, vaivattomasti ja mitä ilmeisimmällä ammattitaidolla, voin varauksetta suositella Aavaa. Laskua toimitukselle tuli sievoinen summa, mutta YTHS:n matkailuneuvonnasta myöhästyin ja kunnalliselle puolelle (Helsinki) on turha yrittää saada aikaa aikana jolloin vain kiireelliset tapaukset hoidetaan. Sen lisäksi pitää muistaa, että jaoimme saman vastaanottoajan ja maksoimme tämänkin kulun yhdessä. Kun loppusumma jaetaan kahdella, se näyttää huomattavasti järjellisemmältä (reilut 200€/reissaaja) ja kun lasku laitettiin yhden nimen alle, saimme jonkin verran alennusta.

Ex-neulakammoiselle Aavalla käynti oli aikamoinen eksperiense. Katselin senttien päästä kun neulallinen hiirien aivosoluissa viljeltyä rokotetta upposi rakkaani habalihakseen. Näin hänen ilmeensä kun pistos oli ohi niin nopeasti, ettei sitä ehtinyt huomata. Lekurimies jakoi samalla vinkkejä ja kertoi reissusairauksista. Yritin näytellä skarppia ja olla kuuntelematta huminaa päässäni odottaessa omaa vuoroani. Loppu hyvin, kaikki hyvin; opastus oli perinpohjainen ja lähdimme rokotekortein varustettuina, aivokuumepiikilliset lihaksistoissamme, lavantautireseptit laukuissamme ja Twinrix-rokote puolisossani takaisin kotia kohti – ilomielellä ja lievässä heikotustilassa.

Sitten vielä pikaisesti asuntoasioista. Nykyiseen asuntoomme muutimme viime vuodenvaihteessa reissuun liittyvistä säästösyistä. Muuttaessa luovuimme suurimmasta osasta huonekaluja joten entiseen verrattuna nykyomaisuutemme on kovin vähäinen. Reissua ajatellen vaihtoehtoja oli kaksi – joko alivuokraamme kämppämme tutulle ihmiselle tai luovumme siitä kokonaan. Koska vuokralaista ei löytynyt, irtisanominen oli väistämätöntä… tavallaan jopa mieluisaa. Seuraavien viikkojen projekti onkin siis pakkaaminen ja asioiden siirtäminen paikkoihin A, B ja C (ja D, E, F…?).

Toisin sanoen, kun kerran lähdetään, niin lähdetään sitten kokonaan. Suomeen ei jää työpaikkaa, kotia tai koulua. Lapsetkin on tekemättä!!! Aikaa siis on, mutta rahamäärä on rajallinen. Tervetuloa mukaan seuraamaan kuinka pitkälle tili riittää!

t. Annamatti

PS. Tämä rieslingin ja kaljanhuuruinen viikonloppu vierähtää kummankin osalta näissä merkeissä, koska viva la Kompany ja viva la SuperMatch Arsenalin ja Manchester Cityn välillä. Syyskuista Suomi – Espanjaa odotellessa!!!

Komeampi puolisko on tietty tämän lisäksi Flow Festiwaaleilla koko viikonlopun… itsehän dokaan vain rieslingiä kotona ja bloggaan. Älkää kysykö miten mihinkään tähän on varaa.

PPS. Suosshittelen lämpimäshti Happy Grape -RIISHLINGIÄ!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *