Juhlan paikka

On ollut mielessä kaikenlaista. Olen lomaillut kuluvan viikon, joten kaiken järjestelyn, päsmäröinnin ja Parks&Recreationin maratonkatselun ohessa on ollut myös paljon aikaa ajatella.

Mutta ihan sama nyt, koska jälleen on perjantai ja juna kulkee parin tunnin päästä halki kauneimman Järvi-Suomen kohti rakkaita kotimantuja. Edessä on mahdollisesti viimeinen opiskelijahintainen junaretkeni! Vai voiko opiskelijakortilla matkustaa vielä syyskuussa edellisen lukuvuoden tarralla? Kertokaa joku jos tiedätte.

Mutta ihan oikea juhlan paikka on se, että nyt on junamatkat ostettu väleille Pietari – Moskova, Moskova – Jekaterinburg ja Jekaterinburg – Irkutsk. Irkutsk – Vladivostok ei ole vielä ostettavissa, mutta pian on. Tänne vaan shoppailemaan jos Venäjälle mielit, helppoa ku heinänteko ja leppoisaa kuin leivänteko. Samoiten iisisti kävi viisumien hakeminen Lähialuematkojen kautta. Tai ainakin toivottavasti – viikko pitäisi vielä odotella! Varhaisten lippuostosten pointti on se, että myyntiin tultuaan kivoimmat paikat menevät kuulemma nopeasti, joten haluttiin varmistaa saavamme tietynhintaiset paikat tiettyinä matkustuspäivinä. Pidetään sitä improvisointivaraa sitten myöhemmin reissussa; Venäjälle lähtö pohjustetaan suunnitelmallisuudella ja tarkahkolla budjetoinnilla.

Venäjän kartta

Tossa kartalla näkyy meidän välipysäkkien lisäksi muuan Novokutznetsk, jonka puolesta miljoonasta asukkaasta 20% on heroiiniriippuvaisia. Katsottiin muutama päivä sitten Vicen dokkari aiheesta. Ankeaa ja ahdistavaa, eipä siitä sen enempää. Kevennyksenä mainittakoon, että järkytyn joka kerta kun katson karttaa ja tajuan kuinka valtava Venäjä on ja kuinka pikkuruinen söpöliini on Venäjästä seuraava matkakohteemme Etelä-Korea. Ei se koko vaan se.. joku..

Sekin on juhlan paikka, että asiat on tällä hetkellä just niin hyvin hoidossa kuin ne voisi olla! Muutto/ tavarasta luopuminen onnistuu rennolla aikataululla kun asiaan tarttuu kerrankin ajoissa. Viikon paras löytö: Tori.fi, missä sekä kaappi että sohva löysivät uudet omistajat alle vuorokaudessa. Jotain on tosin vielä kaupan. Onneksi aikaa on.

3 vastausta artikkeliin ”Juhlan paikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *