“Kolme yötä jouluun on”

Moikkamoi! Pitkästyttävän loppurytistyksen tiimellyksessä piti tulla tännekin toteamaan, että lähtöhän on jo ihanmelkein käsillä! VIIMEINKIN!! SIISTII! Asiat ovat edenneet siihen vääjäämättömään (paras suomen kielen sana ever?) pisteeseen, että kämppä on tyhjä patjoja, ruokatarvikkeita, roskiskamaa ja pakattuja rinkkoja lukuunottamatta. Kuten varmasti on tullut selväksi, olemme tehneet tätä muuttoa pitkään ja hartaudella, eli paniikkia ei ole päässyt syntymään. Illalla jätettiin tyhjiö hetkeksi ja käytiin rinkkojen kanssa pitkällä lenkillä ympäri Kallion. Hyvin meni; minun rinkkani kuuluu minulle ja minä kuulun minun rinkalleni tai jotain sinnepäin.

Asiat on hoidettu nyt siihen pisteeseen, että viisumit on, matkaliput on ja majoitukset jotakuinkin on, Vladivostokiin asti siis. Postit on käännetty, lavantautikapselit nielaistu, vaihtovaluutat tilattu. Passit ja muut paperit skannattu sähköpostiin, kengät sisäänajettu, sähkösopimus, netti ja lehtitilaukset katkaistu. Huonekalut myyty ja reissurahat tienattu. Tavarat ahdettu usean lähisukulaisen ja ystävällisen sielun nurkkiin – kiitos vielä kerran. Venäjä on siis niin ostettu kuin voi olla, ja matkabudjetti tulee edelleen karttumaan kumpaisenkin matkustajan pieteetillä paiskomien loppupalkkojen verran. Hyvä me!

Mutta hei, nyt on aika paketoida tämä ikuisuudelta tuntunut alustus ja edetä itse toteutukseen. Tässä vaiheessa voi vain todeta, että olo on mitä seesteisin ja iloisen odottava. Ristoemilian edellisessä merkinnässä linkkaama Million Deadin After the Rush Hour soi ja kuplii päässä. Entisen reissublogini viimeiseksi jääneessä merkinnässä kirjoittelin siitä, miten vastaisuudessa tulen pyrkimään pitkäjänteisempään suunnitteluun ja työskentelyyn matkailun suhteen. On ultrapalkitsevaa tajuta kaikkien tuolloin asettamieni tavoitteiden toteutuneen kuin huomaamatta. Juntos podemos, sanoisi spaniardi. Pian aletaan korjata satoa, joten yes, seuraava merkintä tullee rajan takaa, sieltä missä kupolit on kultaisia ja balalaika raikaa.. Matkaan lähdetään superspesiaalien vierailevien starojen kanssa, eli jälleen kerran, pysykääpä kuulolla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *