Hong Kong!

Tänään vietetään viimeistä päivää Hong Kongissa ennen manner-Kiinaan siirtymistä! Täällä on viimeistään päässyt hämärtymään se fakta, että nyt ollaan jo syvällä marraskuussa ja Suomessa pitäisi olla likimain talvi. Jokapäiväinen lämpötila pyörii kakskasin tuntumassa ja ilmankosteus kahdeksankympin kieppeillä. Aurinko on kuitenkin kätkeytynyt pysyvästi jonkinlaisen pilvikerroksen taakse. Eilen katsottiin säätiedotuksesta, että sekä Soulissa että Helsingissä oli eilen n. neljä astetta lämmintä. Paettiin siis Koreastakin just eikä melkein oikeaan aikaan.

Hong Kongiin lennettiin Busanista ja välilasku oli Shanghaissa. Tajuttiin ensimmäisellä lennolla, että ei oltu saatu Busanista boarding passia kuin ekalle lennolle vaikka kumpikin lento oli samalla yhtiöllä. Tavaratarrassakin luki Shanghain lentokentän lyhenne. Ilmeisesti yleinen käytäntö, että jatkolennon välissä pitää hakea kamat ja tsekata ne uudestaan sisään? No, tämä kaikki johti kiihkeän väsyneeseen rumbaan Shanghaihin saapuessa, kun ravasimme ympäri kenttää ensin rinkkojemme ja sitten oikean transferväylän perässä. Onneksi kentällä oli vähän matkustajia ja riittävästi erittäin ystävällistä ja englannin kielen taitoista henkilökuntaa. Väliaikaiset Kiina-leimat passeissa päästiin viimein Hong Kongiin suuntavaan koneeseen.

IMG_1422[1]

Yllä Riston keksimä hauska jokaisesta lentokoneesta löytyvä vitsi!

Perille päästyämme viikko onkin ollut melkoista lomailua ja lekottelua, koska ollaan asuttu Riston Hong Kongissa päämajaansa pitävän perhetuttavan luona. Sen lisäksi, että tämä on meille suuri säästö reissubudjetissa, ollaan muutenkin päästy nyt uimaan semmoisessa luksuksessa, että en tiedä miten tästä jatketaan eteenpäin. Saimme heti kättelyssä esimerkiksi niin asiantuntevan perehdytyksen kaupunkiin matkakortteineen päivineen, että jatkossa on ollut helppo suunnistaa itsenäisesti määränpäästä toiseen.

IMG_1437[1] IMG_1442[1]

Joka aamu on alkanut South China Morning Postin läpikäymisellä ja aamukahvilla ihan omassa rauhassa. Suihkuvuoroa ei ole tarvinnut kytätä, koska kukaan muu ei ole ollut sinne menossa. Tiskatakaan ei ole tarvinnut. Ollaan myös syöty hyvin ja nautittu television iloista (kyllä) esimerkiksi siinä määrin, että heti ensimmäisenä kokonaisena päivänä HK:ssa katsottiin pubissa kolme Valioliigan ottelua putkeen. Pienistä futisvajareista voisi puhua etenkin sen jälkeen, kun yritettiin Daegun hostellissa katsoa Riston puhelimen ruudulta syksyn tärkeintä ottelua Realin ja Barcan välillä ja epäonnistuttiin. Viime sunnuntain puolestaan käytin tehokkaasti hyödyksi vahdaten telkkarista the Voice of USA:a noin kymmenen tunnin verran, vähintään. Paras ohjelma. Ei ees hävetä.

http://i.huffpost.com/gen/1144754/thumbs/r-THE-VOICE-CHRISTINA-large570.jpg?6

 

IMG_1497[1]

Jalkapallosta puheen ollen kaupungilla tuli vastaan mainos joka kiinnitti huomion! hehee

Takaisin asiaan; ollaan me oikeasti tehtykin jotain. Löllöttelyn ja köllöttelyn lisäksi ollaan kävelty paljon ympäri kaupunkia ja sen puistoja, tehty pieniä ostoksia ja pyöritty paikallisilla tavaramarketeilla. Noustiin myös 1888 rakennetulla raitiovaunulinjalla jyrkkää rinnettä ylös koko kaupungin ylle ihailemaan näkymiä. Joka päivä ollaan tultu kotiin maailman pisimpiä (n. 800m) liukuportaita pitkin. Alla jotain kuvia, joista voi havaita ihmisten, värivalojen ja kaiken maailman asioiden ylenpalttista määrää.

IMG_1434[1]

IMG_1498[1]IMG_1501[1]IMG_1500[1]

Asukkeja Hong Kongissa on seitsemän miljoonaa, Lontoota ja New Yorkia pienemmälle alueelle ahdettuna, joten onko mikään ihme, että täällä rakennetaan paljon ja lähinnä ylöspäin. Me asuttiin 24-kerroksisen talon kerroksessa 22, alla kuva joka yrittää havainnollistaa asiaa. Olisin lisännyt pari kuvaa vastapäisen, vähintään yhtä korkean talon bamburimoja pitkin liikkuvista rakentajamiekkosista, mutta ne oli valitettavasti liian isoja kuten melkeinpä kaikki meidän kuvat 😀 myöhemmin sitten!

IMG_1509[1]

Tässä loppuun pikku video, jossa matkataan Riston mukana Kowloonin iltapäivätrafiikissa.

Niin ja huh huh, onpa muuten ihan älytön taival jo takana. Ei aavistustakaan kilometrimääristä, veikkaisin, että paljon. Yhtäkkiä vaan huomasin kartasta, että ollaan itse asiassa jo ihan lähellä Vietnamia ja Kaakkois-Aasian osaa tästä matkasta. Tänä iltana määränpäänä Guangzhou elikkä Kanton ja katsellaanpa sitten taas lisää. Moi!

2 vastausta artikkeliin ”Hong Kong!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *