Meanwhile in Si Phan Don

Sabaidii eli moi! Kun viimeksi tarjottavana oli vain sanoja, mennaan nyt eri linjalla. Don Det ja Don Khon, Si Phan Don (4000 Islands), Laos! Seuraava kuvasetti valaisee melko hyvin juuri meidan Don Det -kokemustamme. Kuten viime merkinnassa totesin, Don Det oli aika merkittava yllari ennakko-odotuksiin nahden. Olen kylla ymmartanyt ettei matkaoppaisiin ole aina luottamista, mutta kuinka hankalaa se joskus onkaan kun joka torvi soittaa yhta, mollivoittoista savelta!

IMG_3027[1]IMG_3041[1]IMG_3023[1]IMG_2981[1]Yksi neuvo tuleville dettaajille: alkaa huolehtiko majoituksesta etukateen (alkaaka turhaan raastako hermojanne soittelemalla majapaikkoihin) silla bungaloweja kylla piisaa. Don Detilta on myos siltayhteys viereiselle saarelle, Don Khonille, jossa majoitusta on tarjolla lisaa ja rakennustyot kayvat kiivaaseen tahtiin.

Pari yota saaren keskuksessa vietettyamme jatkoimme matkaa ja loysimme saaren monista mahdollisuuksista sen rauhallisimman rantakaistaleen, joka sijaitsee lahella Khonille johtavaa siltaa. Hyva valinta.

IMG_2974[1]IMG_2977[1]Meidan viikko sisalti silkkoja kissanpaivia kavellen, pyoraillen, syoden, juoden ja riippumatossa lueskellen. Paivat on hedelmallisinta aloittaa aikaisin, silla aurinko laskee taallakin noin iltaviiden-kuuden aikaan. Ja bailuvaen on muuten turha nyt huolestua siella ruudun tuolla puolen, silla juhlaisampaakin seutua on toki tarjolla sellaista toimintaa halajaville. Mainittakoon viela, etta paikan pahimmat partyniekat taitavat olla natiivit, jotka todella osaavat yomyohaan jatkuvan humppadiskon salat.

IMG_2914[1]IMG_2917[1]IMG_2932[1]Yllatyksia: paivat olivat kuumia, yot jopa hytisyttavan kylmia ilman kunnon peittoa – pitkat kalsongit ja ylipaataan pitkat, lampimat vaateasiat kaivettiin naftaliinista aika akaseen ensimmaisen bungalow-yon jalkeen. Paikallinen elaimisto aiheutti myos tuskaa meille luonnosta vieraantuneille etelan vetelille. Esimerkiksi; joku otus tai olio tunkeutui kylppariimme joka ikinen yo saippuavarkaus mielessaan. Joskus saalista oli tarjolla, joskus ei, mutta joko palasaippua loytyi aamulla vessan nurkkaan paiskattuna ja puolimatkaan jaaneena tai sitten se oli onnistuneesti kadonnut voron saippuaholviin.

Myos; kukonlaulun aikaan heraaminen saattoi tarkoittaa mita tahansa aikaa esimerkiksi kello 23 ja 07 valilla. Onko kukaan muuten huomannut kukkokiekuun muistuttavan suuresti Cheekin Sokka Irti -kappaleen kertosakeen alkua? Me olemme…

IMG_2940[1]IMG_2953[1]IMG_2955[1]IMG_2957[1]Myos huomion arvoista: Hedelmasmoothiet olivat parempaa kuin kalja. Ja kun kaljakin on kohtalaisen hyvaa, niin miettikaa minkalaisia ne hedujuomat on! Kissoja, koiria, kukkoja, kanoja, vesipuhveleita, possuja ja muita farmielaimia oli kaikkialla. Mekongin vesi muistutti erehdyttavasti maitokaakaota. Ah!

Niin ja tassa ei muuten todellakaan ollut tarpeeksi kuvia kisseista ja koiruista. Ja lehma-diskovideo, toivottavasti muistan ladata sen tanne joskus. Risto sanoo, etta on pakko, eli pitaa muistaa.

IMG_3005[1]IMG_2970[1]Kopchai eli kiitos Don Det, eritoten meidan emanta Travendangilla (tosiaan ihan melkein siella ranskalaisen sillan kupeessa, suosittelemme!) ja vakiruokaloitten tyontekijat erinomaisesta tunnelmasta ja/tai tarjoiluista. Tamanhetkiset terveiset tulevat puolestaan edelleen Laosista, Paksesta! Jatketaan tasta ihan piakkoin matkaa Tha Khaekiin ja harkitsemme THE LOOPPIA. O’OU!

Niin ja jos jollakulla sattuu olemaan jotain faktatietoa otokoista tai vastaavista, jotka varastavat palasaippuoita puoliavokylppareista, kertokaa mista hitosta on kysymys.

2 vastausta artikkeliin ”Meanwhile in Si Phan Don

  1. Tervehdys!
    Laos on myös yksi meidän suosikeistamme. Don detilla meiningit kasvaneet varsin hurjasti kolmessa viimevuodessa. Rauhaa ilmeisesti kuitenkin riittää edelleen? Mitä saippuavarkaisiin tulee on hiiret veikkauslistan kärkipäässä. Nuo varastelevat pahantekijät ovat tuttu vieras!!

    • morjens! paljon ollaan luettu ja kuultu juttua nimenomaan tästä vuosien varrella tapahtuneesta muutoksesta. oli siis ilo löytää oma rauhan tyyssija tuolta sillan läheisyydestä 🙂 hiljaisuutta ja huminaa, etenkin juuri uudenvuoden hulinoiden jälkeisinä päivinä!

      ja siis niin, hiiriä varmaankin, joo! luin jonkun kambodzan majapaikan arvosteluita jossa puhuttiin pöllijäötököistä joten mietittiin, että mistä on kyse! mutta toisaalta sellanen mökä oli vessassa, että ei se ny ihan muurahainenkaan ollut 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *